Over ESP Education network

ESP Education Network is een idee dat werd geboren in 2001. De filosofie achter de naam en het product is ontwikkeld uit een verscheidenheid van invloeden.

De jarenlange ervaring van de docenten op het gebied van sportfysiotherapie , revalidatie van  sporters en patiënten , alsmede de samenwerking met internationale instellingen op het gebied van sportfysiotherapie en sportgeneeskunde hebben geleidt tot een visie waarbij samenwerking kan leiden integratie van de verschillende deelgebieden met als doel optimalisering van de behandeling en training van sporters.

Het Education Network is een netwerk, waar docenten, studenten, hogescholen, sportinstituten, opleidingscentra, en nog veel meer samenwerken om een gedegen opleiding voor sport fysiotherapeuten te realiseren en te verbeteren .

Harald Bant en Robert van den Berg ontwikkelde het idee zo een netwerk op te zetten dat als informatie -platform fungeert om de sport fysiotherapie in het algemeen] verder op en uit te bouwen.

De ESP Education Network is tevens een consortium van verschillende Europese partners met als doel sport fysiotherapie op wetenschappelijke principes te ontwikkelen.